Postup vyplňování ZoU při výpadku IS FAČR

26.05.2016 14:56

Postup vyplňování ZoU při výpadku IS FAČRV případě nefunkčnosti systému IS se přechází na papírovou formu ZoU (musí ji mít k dispozici oddíl, rozhodčí a oba asistenti) a pořádající klub má za povinnost data ze ZoU do následujícího dne do 12:00 přepsat do systému a to tím, že převezmou ZoU za rozhodčího. ZoU doručí na svaz. Tato možnost se objeví 4 hodiny po úředním začátku. V žádném případě nesmí dát převzít jako laik, protože tím smažou rozhodčího včetně jeho odměn a zpětvzetí se dělá přes Prahu. Rozhodčí požádá o kopii ZoU či si ho vyfotí z obou stran.

Tato povinnost o vložení pořádajícím oddílem neplatí v případě, že rozhodčí již ZoU zahájil. Pokud dojde k zahájení utkání v IS rozhodčím a následně nejde systém, internet či el. proud, musí ZoU vložit do systému rozhodčí do následujícího dne do 12:00. Pokud tak nemůže z jakéhokoliv důvodu učinit musí neprodleně informovat řídící orgán.

V žádném případě nesmí být utkání zahájeno bez vloženého ZoU v systému či papírové verze ZoU i kdyby o to prosili oba kluby!!!!! V případě zranění se dostává rozhodčí do vážného problému.
Rozhodčí nikdy nepřebírá oficiálně čtyřčíslí za oddíly a nepíše je doma. V případě, že nemohlo dojít k fyzickému potvrzení ZoU ze strany oddílů, uzavře R. ZoU sám a napíše do STK, že nebyla potvrzena základní část ZoU z důvodu nefunkčnosti systému